„ JESEŇ NA TOKAJI“ Trebišov 2018

Dňa 24.10.2018 sa žiaci Hotelovej akadémie, Spojenej školy vo Svidníku  zúčastnili I. ročníka gastronomickej súťaže „ JESEŇ NA TOKAJI“.

 

Súťaž pod záštitou Košického klubu SZKC bola zameraná na varenie hlavných jedál na živo a spojená s výstavou cukrárenských výrobkov.

V kategórií I. Kuchár junior – varenie na živo, žiaci našej školy predviedli dobré technologické znalosti a zručnosti pri príprave dvoch hlavných jedál. Povinnosťou súťažiacich bolo pri príprave jedál zakomponovať  suroviny – morčacie mäso a tokajské víno/ furmint alebo lipovina/. Pokrm mal vychádzať z gastronomických a kulinárskych tradícií Slovenska, sezónnych surovín  a zodpovedať moderným trendom.

Uznanie a pochvalu poroty si odniesol žiak 2. ročníka Adrián Juhás za prípravu hlavného jedlá Morčacie pečené plátky s hubovou omáčkou a štuchanými zemiakmi, žiak 4. ročníka Filip Kandalík s jedlom  Morčacie prsia marinované na tekvicovom pyré a žiak 5. ročníka Frederik Ganaj za  hlavného jedla – Morčacie prsia plnené slivkou na tekvicovom pyré so slivkovou omáčkou.

Žiačka 4. ročníka Kristína Kurucová sa na výstave cukrárenských výrobkov predstavila s Čokoládovú tortičkou z červenej repy a Hruškovým koláčom s tvarohovým krémom.

Súťaž pribiehala vo veľmi dobrej atmosfére. Žiaci pracovali s pôžitkom a srdcom, získali skúsenosti a cenne rady od profesionálnych kuchárov.

Tešíme sa na ďalší ročník „ JESEŇ NA TOKAJI“ Trebišov 2019.

 

Ing. Nataša Fecková

 

 

     

 

Autor: redakcia
Vytlačiť článokVytlačiť článok
Komentáre
Nenašli sa žiadne komentáre.