Zateplenie škôlky ide podľa plánu

Škôlku na ulici Ľ. Štúra zatepľujú a dostáva nový šat. Fasúdu vymaľuju zrejme až v jari. Všetko záleží od počasia.

“Mesto Svidník bolo úspešné v dvoch žiadostiach o znižovanie energetickej náročnosti budov v oboch pavilónoch MŠ na Ul. Ľ. Štúra. V súčasnosti prebieha zatepľovanie budovy Pavilón II. známej ako prístavba (hodnota projektu 183 tisíc eur). Priebeh stavby je plynulý a práce postupujú v súlade s harmonogramom. Je urobené zateplenie strechy spolu s bleskozvodom i zateplenie obvodového plášťa. Finálna farba budovy sa bude natierať v závislosti od počasia. V prípade pekných slnečných dní počas decembra, ak by boli najbližšie týždne už mrazivé farba by sa natiahla na jar. Úspešne sú vymenené svietidla, dvere i okná a v súčasnosti sa pracuje na ich vyspravovaní z vnútra. Po ukončení týchto prác by nasledovalo maľovanie vnútorných priestorov. V pláne prác je urobiť tiež preplach radiátorov,” informovala PR manažérka mesta Svidník Kristína Tchirová.

DO ZMODERNIZOVANÝCH PRIESTOROV BY MALI ÍSŤ DETI PO VIANOCIACH

V rámci prác bude vybudovaný bezbariérového vstup do budovy a vytvorenie nového vonkajšieho schodiska a odkvapového chodníka. “Vedenie materskej školy si z vlastných zdrojov zabezpečilo aj rekonštrukciu dvoch sociálnych zariadení, ktoré práve prebiehajú. Po ukončení rekonštrukcie bude teda „prístavba“ dýchať novotou vo všetkých ohľadoch, čo výrazne prispeje k zlepšeniu podmienok pre výučbu detí. Pri súčasnom plynulom priebehu prác by detičky prišli do novo zrekonštruovaných priestorov po zimných prázdninách,” dodala Tchirová. (ver)

 

Autor: redakcia
Vytlačiť článokVytlačiť článok
Komentáre
Nenašli sa žiadne komentáre.